מתכון לעוגיות מזל סיניות – גאדג'טשופ

מתכון לעוגיות מזל סיניות

קודם כל מה היא בכלל עוגיית מזל?
עוגיות מזל סינית הן סוג של עוגייה אשר כוללת בתוכה פיסת נייר אשר בתוכה מודפסים מילות חוכמה, נבואות, או משפטים חכמים לחיים טובים. למרות ששמה של העוגייה הוא בהקשר סיני, עוגיות המזל הראשונות הוצגו בתחילת המאה ה-20 בכלל בסן פרנסיסקו שארצות הברית. (כן כן, לא התבלבלנו...) ע"י מאקוטו האג'יוורה כמנת כיבוד למתהלכים בגן התה היפני שממוקם לצידי הגולדן גייט פארק המפורסם שבסן פרנסיסקו ומאז הפכה ללהיט עולמי ולבין העוגיות המתוקשרות והפופולריות ביותר בעולם.

עוגיות מזל סיניות יאללה מתחילים...

מצרכים (כ-16 יחידות)
- 4 כפות שטוחות של קמח
- 1 כפית קורנפלור
- 3 כפות סוכר
- 50 גרם מרגרינה מומסת
- 2 ביצים
- 1 שקית סוכר וניל
- כוסיות נייר (מנז'טים) גדולים מספיק בכדי להכיל עוגייה מוגמרת
- פתקיות קטנות עם מסרים מוכנים מראש

אופן ההכנה
מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ודליל. 
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה (מומלץ לשמן קלות גם את נייר האפייה) ובאמצעות מצקת יוצקים עגולים מהבלילה על נייר האפייה ומורחים בעדינות עד היווצרות שכבה עגולה ודקה של הבלילה בקוטר של כ7-8 ס"מ.
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני (150 מעלות) במשך 4-7 דקות עד שצבע הבלילה משחים קלות. 

ועכשיו לעוגיות המזל עצמן:
מוציאים את התבנית בזהירות מתנור האפייה, ומרגע זה צריך להזדרז לפני שהצורה מתקבעת והעוגיות מתייבשות! הרימו יחידה אחת של עיגול, הכניסו מסר אישי שהכנתם מבעוד מועד וקפלו את עוגיית המזל לחצי מבלי להדק את הקצוות. ועכשיו לחלק הטריקי! תופסים את 2 קצוות עוגיית המזל ומקפלים אותן אחת כפלי השנייה ועד להיווצרות קונכייה ולמעשה לצורה המפורסמת של עוגיית המזל. ניתן להיעזר בכוס או בקצה השולחן.
מניחים בתוך כוסית נייר לשמירה על צורת העוגייה ומחזירים את התבנית עם העוגיות המוכנות לאפייה קצרה של כ12-15 דקות נוספות.

מצננים ומגישים! בתאבון.

חזרה לראש הדף